Fietsen

Dankzij de locatie aan het treinstation van Horst-Sevenum is Staatsie 1866 een ideaal vertrek- en eindpunt voor uw fietsroute. Een fiets-kaartje bij de NS kost slechts €6,- ongeacht uw bestemming. Wanneer u met de auto komt kunt u deze gratis voor de deur parkeren. Zo kunt u direct aansluiten aan verschillende routes in onze regio. Voorbeeld hiervan is de Fietsknooppunten-route in Sevenum en omstreken. Staatsie 1866 ligt op 200 meter van knooppunt 75. Het centrum van Horst bevindt zich op 3 km afstand.

Onze stationsrestauratie is ook een leuke onderbreking als u in de omgeving aan het fietsen of wandelen bent. Hier kunt u genieten van koffie met gebak, een snack, of een broodje. Ook kunt u uw fietstocht gezellig afsluiten met een drankje. U kunt heerlijk binnen zitten voor het geval het weer wat minder is. Klik hier voor onze volledige menukaart.

shutterstock 6539902  Ipunt2 bewerkt

Wanneer u nog geen route heeft, dan kunt u bij Staatsie 1866 uw eigen route samenstellen d.m.v. het nieuwe I-punt. Dit is een digitaal informatiepunt in samenwerking met Liefde voor Limburg. Hierop is alles te vinden wat met toerisme en recreatie in de regio te maken heeft. Denk hierbij aan dagjes uit, eten & drinken en informatie voor u als fietser. U kunt een fietsroute uitzoeken en deze ter plekke uitprinten. Het gebruik van het I-punt is geheel gratis en heeft diverse mogelijkheden.