Wandelen

Staatsie 1866 is een perfect vertrek- en eindpunt voor uw wandelroute dankzij de locatie aan het treinstation van Horst-Sevenum. Wanneer u met de auto komt kunt u deze gratis voor de deur parkeren en direct aansluiten aan verschillende routes in onze regio. Voorbeeld hiervan is de KnopenLopen route in Sevenum en omstreken. Staatsie 1866 ligt op 200 meter van knooppunt 75. Het centrum van Horst bevindt zich op 3 km afstand.

Onze stationsrestauratie is ook een leuke onderbreking als u in de omgeving aan het wandelen bent. Bij Staatsie 1866 kunt u genieten van koffie met gebak, een snack, of een broodje. Ook kunt u uw wandeltocht gezellig afsluiten met een drankje. Bekijk hier onze volledige menukaart.

Ipunt2 bewerkt  6026216

U kunt bij Staatsie 1866 uw eigen route samenstellen wanneer u deze nog niet heeft. In de stationsrestauratie staat een nieuw I-punt. Dit is een digitaal informatiepunt in samenwerking met Liefde voor Limburg. Hierop is alles te vinden wat met toerisme en recreatie in de regio te maken heeft. Denk hierbij aan dagjes uit, eten & drinken en informatie voor u als wandelaar. U kunt uw wandelroute kiezen en deze ter plekke uitprinten. Het gebruik van het I-punt heeft diverse mogelijkheden en is geheel gratis.